Xander Bogaerts: Superster in Amerika

Xander Bogaerts

Xander Bogaerts

Afgelopen weken vonden in de Verenigde Staten de World Series plaats, de finale van de Major Leaque Baseball (MLB), de Champions Leaque van het honkbal. Een gigantisch evenement dat wereldwijd door miljoenen mensen wordt bekeken. Normaal gesproken krijgt het niet heel veel aandacht in Nederland, maar dit jaar was dat anders.

De Boston Red Sox stonden tegenover de Saint Louis Cardinals. Het is een finale die wordt beslist door een best-of-zevenserie. Bij de Boston Red Sox stond de  21-jarige Xander Bogaerts in de basis. Bogaerts is geboren op Aruba en is de jongste speler uit de geschiedenis van de Boston Red Sox die in de basis staat bij de World Series.

Woensdagnacht vond het zesde duel plaats tussen de twee honkbalgrootmachten. De Red Sox verdedigden in eigen huis een 3-2 voorsprong, bij winst zouden ze voor de achtste keer in de historie de World Series winnen. In het eigen Fenway Park gaf de ploeg uit Boston de Saint Louis Cardinals een pak slaag , het won met 6-1.

Xander Bogaerts

Bogaerts is geboren in Sint Nicolaas, een plaats op Aruba. Net als zijn tweelingbroer Jair leerde hij honkballen in de tuin van zijn oom Glenroy Brown. Met eerst nog een bezemsteel en later een plastic knuppel sloeg hij amandelen over de schutting. Soms wel meer dan 50 meter ver en met een bijzondere precisie. Beide broertjes Bogaerts maakten uiteindelijk indruk als prof honkballer. Maar Xander is tot dusver beter dan Jair.

In totaal stond de Nederlander nog maar 14 keer aan de start van een MLB-wedstrijd. Tijdens de World Series werd hij zoals eerder gemeld ook plots de jongste speler uit de Red Sox geschiedenis in deze grote finale. Dit record stond tot nog toe op naam van de legendarische speler Babe Ruth.

“Hij is nog zo jong, maar hij speelt al als een veteraan”, verbaast ook voorzitter Larry Lucchino zich over het talent. “Het gif dat hij heeft. Het lijkt wel alsof er ijswater door zijn aderen stroomt als hij aan slag komt”, aldus de Red Sox voorzitter.

Xander Bogaerts

Xander Bogaerts

Nederland

Robert Eenhoorn, technisch directeur van de Nederlandse Honkbalbond is uiteraard lyrisch over de prestaties van Bogaerts. “Het gaat allemaal wel wat sneller dan ik had verwacht. Dat hij de Major League zou halen, stond gezien zijn uitzonderlijke kwaliteiten voor mij wel vast. Maar dat hij nu al zo van waarde is in de World Series is toch wel heel bijzonder en heel knap”, aldus Eenhoorn tegenover de Volkskrant.

Na het winnen van het Wereldkampioenschap twee jaar geleden is dit weer een extra boost voor het Nederlandse honkbal. Worden de Nederlandse honkballers wereldwijd net zo bekend als onze voetbalsterren Robin van Persie en Arjen Robben? De tijd zal het leren…

Samenleving

Aruba staat momenteel op zijn kop. Een jongen van hun eigen eiland is de grote ster in Amerika. Dit succes van Bogaerts is voor zo veel jonge mensen en inspiratie om ook hun best te gaan met dingen waar ze goed in zijn. In Nederland kijken kinderen op naar voetbalsterren zoals Lionel Messi, in Aruba is dat nu Xander Bogaerts. Dit geeft aan wat voor impact sportprestaties kunnen hebben op de gehele samenleving.

 

 

Boston Red Sox winnen de World Series

Boston Red Sox winnen de World Series

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s